Κυριακή

Τα μοναδικά αυτά υπερόπλα μας, λέγονται Καρδιά και Διάνοια!!!




Καλημέρα...Ο μόνος τρόπος για να λάμψουμε να δημιουργήσουμε και να είμαστε πάντα ελεύθεροι μέσα σε αυτή την απεραντοσύνη, που ορίζεται ως κόσμος, είναι να χρησιμοποιήσουμε, τα μοναδικά και ίσως τα ισχυρότερα όπλα συνδυαστικά με τα οποία η ίδια η Δημιουργία μας έχει μας έχει εξοπλίσει, για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε και να διαχωρίζουμε, την δική μας προσωπική πληροφορία που στέλνεται στον κάθε έναν από εμάς, σε κάθε στιγμή της ζωής που η Αιώνια Ψυχή μας έχει επιλέξει να βιώσει, από κτήσεως της. Τα μοναδικά αυτά υπερόπλα μας, λέγονται Καρδιά και Διάνοια!!!..... Εμείς ως Έλληνες δε τα διαθέτουμε εκ φύσεως αμφότερα!!!

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης

Έχουμε πολλά χαρίσματα αλλά η αχαριστία μας είναι τόσο μεγάλη όσο και η ιδέα μας ότι η γνώμη μας πρέπει να κυριαρχήσει.
Στο εξωτερικό οι Έλληνες έχουμε αναλογικά, μεγαλύτερη πρόοδο, διότι εκεί μας ακούνε προσεκτικά και ενισχύουν την εργατικότητα μας. 

Εδώ, στην Ελλάδα, όποιος ξεχωρίσει, για κάποιον λόγο, «ΔΙΩΚΕΤΑΙ». Ακόμη και από γνωστούς και φίλους. Πολλές φορές και από συγγενείς.


Μαργαρίτα Αριστοτέλους 


Αυτό οφείλεται αφενός μεν στην έλλειψη παιδείας, αφ' ετέρου δε στην ανορθόδοξη ανάγωγη ανταγωνιστική ματαιόδοξη, μέσω υποχρεωτικού εξαναγκασμού εκπαίδευση που λαμβάνουμε, ασφαλώς σκοπίμως και δολίως.


Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης 
Κατά την ταπεινή μου γνώμη μου και οι δάσκαλοι- καθηγητές παίζουν ρόλο στην εκπαίδευση.
Ανορθόδοξη > καταλαβαίνω
Ανταγωνιστική < δεν καταλαβαίνω

Ματαιόδοξη > καταλαβαίνω
Υποχρεωτικού Εξαναγκασμού < δεν το καταλαβαίνω
Σκοπίμως και Δολίως > το καταλαβαίνω να είστε πάντα καλά.


Μαργαριτα Αριστοτελους

Καλησπέρα Ιωάννη μου...θα σου εξηγήσω....ανταγωνιστική...λόγω της ξερής βαθμολογίας καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη βασικοί παράγοντες οικογενειακής κατάστασης , υποστήριξης από τα φροντιστήρια αντίθετα επιβραβεύεται η αποστήθιση και επιδρούν ακόμη και οι προσωπικές γνωριμίες...

Μαργαριτα Αριστοτελους

Εξαναγκαστική...διότι μόνο το υπουργείο αποφασίζει και διατάσσει για 12 χρόνια το τι πνευματική τροφή θα πάρουν τα παιδιά μας.

Μαργαριτα Αριστοτελους

Ανταγωνιστική επίσης είναι γιατί δεν προωθούνται ομαδικές εργασίες.... ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν άνεση στην συμμετοχή σε συλλογικότητες με κοινές σκοπιμότητες.