Τετάρτη

Ιδεοληψίες και εμμονές μπλοκάρουν το δικαίωμα των μαθητών για καλύτερη Παιδεία!


Έως πότε θα ανεχόμαστε τους "κολλημένους" να χαλούν τον κόσμο, γιατί κάπως έτσι λάθος καταλαβαίνουν τον ρόλο τους; Πρέπει να οργανωθούν όσοι έχουν το σθένος να προτείνουν θετικά βήματα προόδου. Πρέπει να διορθώνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων, με έξυπνες απαντήσεις σε κάθε πρόκληση των ανόητων.


Ένα ίδρυμα που έχει πίσω του δεκαετίες προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αποφάσισε να κάνει δωρεά στα Γυμνάσια του νομού Μαγνησίας τον βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων. Μέγα λάθος! Η δωρεά, σκόνταψε πάνω στις ιδεοληψίες κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή είναι μια κίνηση εμπορευματοποίησης της Παιδείας! Μιλούν για ιδιωτική εταιρεία, ενώ είναι ένα από τα πιο σπουδαία Ιδρύματα με κοινωνικό έργο και θεωρούν μέγα αμάρτημα οι ελλείψεις τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει το Κράτος να καλύπτονται από τον ιδιωτικό τομέα! Και όλα αυτά χωρίς να ερωτηθούν οι γονείς!
Έτσι, με τον πιο επίσημο τρόπο η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δηλαδή η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, απορρίπτει με ανακοίνωσή της την δωρεά γιατί όπως αναφέρουν αυτό είναι υποχρέωση του Κράτους. Καλούν μάλιστα τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν την χορηγία και αν την έχουν ήδη αποδεχθεί να την ακυρώσουν!

Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 05/09/2018 και την Τρίτη 02/10/2018, που άρχισε να γίνεται γνωστή η εξωφρενική αυτή άρνηση των συνδικαλιστών καθηγητών, ήρθε η απάντηση διευκρίνηση από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Με μια φράση προσπαθεί να εξηγήσει σε απλά ελληνικά ότι: «…Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δωρεές και όχι για χορηγίες , καθώς το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιτελεί κοινωνικό έργο και δεν επιδιώκει, ούτε επιζητά, κανενός είδους εμπορική ή άλλη αναγνώριση για το έργο αυτό».

Συνέχεια στην πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/thaymaste-tous-i-elme-magnisias-arneitai-dorea-tou-idrymatos-mpodosaki/2629181/